GodsetUnionen
http://forum.godsetunionen.com/

Hønefoss på Marienlyst? Neeeeei!
http://forum.godsetunionen.com/viewtopic.php?f=1&t=151
Side 1 av 1

Forfatter:  100%Godset-fan [ 22 Aug 2003, 14:29 ]
Innleggets emne:  Hønefoss på Marienlyst? Neeeeei!

Marienlyst aktuell som hjemmebane for Hønefoss!?

Søndag møtes to lag som begge kan få Marienlyst som hjemmebane neste år, Hønefoss og Strømsgodset.
Hønefoss, som innehar 2. plassen på førstedivisjonstabellen, er på vei mot eliteserien, mens Strømsgodset trolig vil bli å finne i førstedivisjon også neste sesong. Godset blir det uansett mulig å se på «Gamle gress», men til neste sesong er det også mulig at «småkyllingene» fra Hønefoss tar turen til fylkeshovedstaden annenhver søndag.
Det viser seg nemlig at byggeplanene for en ny stadion på Hønefoss er såpass forsinket at den ikke vil stå ferdig til sesongstart. Dersom laget rykker opp, og det ikke blir mulig å få til en tilfredsstillende provisorisk løsning i Hønefoss, er klubben interessert i benytte Marienlyst i Drammen. Det bekrefter styreleder i Hønefoss Ballklubb, Aage Thoresen, overfor Drammens Tidende.

«Aktuelt». Bakgrunnen for det hele er at Hønefoss Idrettspark ikke holder mål med tanke på eliteseriespill.
Det har vært intens jobbing for å få til byggestart på et nytt stadionanlegg allerede denne høsten, men det gikk i vasken etter at Fylkesmannen i Buskerud krevde reguleringsendring av området etter naboprotester. Dermed blir det byggstart tidligst i 2004.
Det skaper problemer med tanke på eventuelt eliteseriespill, og leder i klubben, Aage Thoresen, vedgår at Marienlyst er aktuell som en midlertidig hjemmebane fra og med starten av sesongen 2004 og til tribuneforholdene er ordnet i Hønefoss.

Flott stadion. - Vi må begynne med å rive den ene tribunen, og hvis vi ikke får tillatelse til å sette opp en provisorisk tribune vil vi få store problemer i forhold til publikum. Derfor kan det bli aktuelt å flytte hjemmekampene til en naboarena, sier Thoresen. Han utelukker andre alternativ som Nadderud stadion.
- Nei, Marienlyst er et mye bedre stadion og et langt mer naturlig valg, sier Thoresen som ikke har vurdert om det også er aktuelt å leie Strømsgodsets VIP-etasje i forbindelse med eventuelt eliteseriespill i Drammen.
- VIP-tribunen er fin den, men nå snakker du om detaljer vi ikke har diskutert. Først må vi rykke opp, sier Thoresen.

Negative spillere. Det er flere spillere i Hønefoss som vil få adskillig kortere vei til hjemmebanen hvis Marienlyst blir ny arena for laget. Christer Ellefsen, som har adresse Tordenskioldsgate på Strømsø, bor bare en kort spasertur fra den «nye» hjemmebanen.
- Ja, det kan jo bli mye kortere vei, men jeg ser det slett ikke som noe gunstig å spille hjemmekampene i Drammen. Vi hører til i Hønefoss og jeg både håper og tror at Hønefoss BK kan få spille eliteserie i idrettsparken fra sesongstart neste år, sier Ellefsen.


------

"Hjertelig velkommen"

Marienlyst eies og drives av Drammen kommune, og overingeniør i park, vei og idrett, Øyvind Kristensen ønsker Hønefoss hjertelig velkommen til Marienlyst.
Dermed kan det bli mulig å se fotball fra de to øverste divisjonene hver eneste helg neste sesong, Strømsgodset den ene søndagen og Hønefoss mot lag som Rosenborg og Vålerenga helgen etterpå.
- Marienlyst er et fylkesanlegg, og det er fritt fram å benytte seg av anlegget bare man aksepterer utleiebetingelsene. Vi krever kun prosenter av billettinntektene og ønsker laget hjertelig velkommen til Marienlyst. Kampkollisjoner mellom Hønefoss og Strømsgodset kan enkelt unngås ved å sørge for at de to lagene spiller hjemmekamper om hverandre, og det kan jo bli veldig hyggelig med toppfotball i Drammen hver eneste helg i sesongen, sier Kristensen. Han understreker at det også må gjøres justeringer på stadion i forhold til de enkelte klubbenes reklameavtaler.

------

"Fleiper du?"

Det var en mildest talt forbauset leder av supporterklubben til Hønefoss BK, Eirik Halvorsen, som fikk meldingen om at Marienlyst kan bli lagets nye hjemmebane deler av neste sesong.
- Fleiper du eller? spurte leder av «Fosseberget» før han fikk summet seg.
- Her er det kommunen som har rotet det til. Hvis vi skal være nødt å reise til Marienlyst for å se Hønefoss spille hjemmekamper er det kommunens plikt å sørge for gratis busser. Vi skal forsøke å støtte laget uansett, men det er ikke alle som hverken har mulighet eller ressurser til å reise annenhver helg til Drammen for å se fotball. Uansett så håper vi at dette løser seg slik at vi slipper denne turen, sier supporterformannen i Hønefoss BK.

Side 1 av 1 Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/