GodsetUnionen
http://forum.godsetunionen.com/

Fra SIF's første gullalder: Egil Olsen er død!
http://forum.godsetunionen.com/viewtopic.php?f=1&t=5958
Side 1 av 1

Forfatter:  Independiente [ 04 Jul 2018, 00:53 ]
Innleggets emne:  Fra SIF's første gullalder: Egil Olsen er død!

En av de aller mest framtredende midtbanespillerne på de fleste årgangene av laget fra Strømsgodsets første gullalder (1967-76) , Egil Olsen, har nylig falt bort. Det framgår av minneord fra Rune Marthinsen på godset.no

Av egeninntrykk fra da husker jeg spesielt at Egil Olsen hadde en egen evne til å få i stand angrep også i kamper, der motstanderlaget i en kampperiode hadde skaffet seg en kommando på midtbanen. Da har jeg noen hukommelsesbilder, der Egil Olsen hadde noen buede løp, kunne bli spilt på da, maktet å ta med seg ballen forbi en motstanders kommanderende midtbaneledd og var i stand til å igangsette angrep. Hvis de hukommelsesbildene er korrekte, innebærer det at Egil Olsen dermed også hadde en særlig evne til å utøve det man nå kaller motspill. Det motspillet kunne bidra til viktige scoringer og/ eller å snu spillhegemoniet i en kamp.

Den betydningen laget fra det vi i senere år har kunnet kalle den første gullalderen, hadde for å skape Strømsgodset som NAVN i fotballoffentligheten, gjør det relevant også for alle som i dag løpende tar del i fortsettelsen av Strømsgodsets annen gullalder med et seriegull og med seriesølv sist vunnet under dagens tilbakevendte (I øyeblikket midlertidige) hovedtrener , å stoppe opp og takknemlig minnes Egil Olsens bidrag til prestasjonene i den viktige fortiden og til å etablere navnet Strømsgodset som et begrep!

Takk, Egil!

Side 1 av 1 Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/