Til toppen av siden

Dato/klokkeslett: 23 Nov 2020, 20:50

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 1 innlegg ] 
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 21 Okt 2014, 19:10 
Avlogget

Registrert: 05 Nov 2003, 17:46
Innlegg: 3449
Uten uskadet PC hjemme for tiden og med oppbrukt mobilabonnement for oktober, ikke så enkelt å få skrevet innlegg. Her, utstemplet, men ennå på jobbekontor, kun med noen forsinkede refleksjoner som meget vel kan være diskutable i detaljene:

Denne kampen skilte seg fra de foregående ved at både var spillet bemerkelsesverdig en god del mer avslutningsorientert. Dessuten søkte spillerne også å ta avslutningene som det var mange av. Et spennende forhold.

På den annen side hadde laget like fullt på samme tid (meget interessant) ganske så sterk defensiv sammenheng, det f.eks av meg før forsiktig etterlyste under vedvarende offensiv ballbesittelse.

Lillestrøm hadde faktisk, om enn litt mindre enn oss, en god del ballbesittelse mer enn våre motstandere ofte har hatt. Muligens med noe mer kvalitet enn de har vært tillagt etterpå også, bl.a av seg selv. Det virket likevel trygt for vår egen del, noe som utgjør nettopp en del av vår egen prestasjon, ikke LSK's uprovoserte svakhet. Deres ballbesittelse ble gjort mer ufarlig.

Lillestrøm kom vel også til svært få avslutninger, til forskjell altså fra vårt lag.

Det var en kamp, hvor vi kunne ha scoret flere mål. Der var det påfallende hvordan Martin Ødegaard så kontrollert og så naturlig setter så flotte goaler. I så måte ble demonstrert en viss forskjell mellom mange gode spillere hos oss og den tilblivende internasjonale spilleren som Martin har alle muligheter til å bli.

Således har Martin allerede nå kommet på et så høyt nivå som ikke så mange når. Like fullt har han ikke nådd sitt potensiale, men er stadig på vei mot enda noe mer, kanskje meget mer. Der er det Martins fortsatte egenutviklingsarbeid og de impulser som man makter å tilføre ham underveis, som vil avgjøre om han likevel kun er en spiller som så ytterst tidlig nådde sitt hittil oppnådde nivå, for så at framgangen heretter flater ut. Eller om Martin er i stand til å ta ytterligere kvalitative steg i bratt oppadstigende utvikling. Trolig en særlig krevende videreføring. Og om Strømsgodset fortsatt kan være i stand til å være med å tilføre ham impulser.

Skjermet fra den store oppmerksomheten omkring Martin har Iver Fossum en egentlig sensasjonell sesong.

I forsvarsspillet var Gustav Valsvik ypperlig. Det skyldtes delvis og især ham selv. Tilsynelatende skyldtes det imidlertid også den spilleren som både spilte en individuelt ganske så god kamp, men i tillegg, for en utenfra betraktning, ser ut til å tilføre lagets kollektivspill så mye. Vi merker, tror jeg, at organisasjonsspilleren Jørgen Horn er tilbake. Der andre spillere også tidligere har prestert utmerket, og Gustav nå, så har vi savnet denne særegne dimensjonen ved Jørgen Horn.
Riktig eller litt overdrevet, får jeg et inntrykk av at lagets defensive sammenheng i stort, mer enn kun forsvarsleddet , enten vi forsvarer oss, eller det er en iboende, ved behov mobiliserbar defensiv sammenheng, under også offensivt eget spill, så skriver (undres jeg) noe betydelig av denne effekten seg fra Jørgen!

På midtbanen synes Abu å være blitt tryggere i pasningsvalgene og i orientering, dels med dette organisasjonsmessige som bakteppe , og dessuten med Nana, stort operasjonsfelt, ofte ved sin side. Så blir det spennede om Abu under et sesongopphold kan gjenfinne også den forbløffende romabsorberende evne under motstanders ballbesittelse som han så eminent utfoldet tidligere.

Mounir Hamoud begeistrer stadig. Synes dessuten også som en fin fyr! Noe beklemmende med hans kontraktsituasjon. (Så sterk erstatter påtenkt? Hmmm!) Muligens har de smertene L C Vilsvik ble sagt tidligere å spille med, sluppet taket(?) Men trenger nok også å ha en opptreningsperiode uten slikt, for at nåværende soliditet også skal suppleres med at han blir i stand til å utføre sine aksjoner med like frapperende kvalitet som tidligere.

Spilleren som i denne kampen gikk foran med å starte å søke avslutninger, var spilleren som tidligere især hadde regi, det som i noen grad har blitt overlatt til Martin Ødegard i hans kant-libero-rolle. Nå er Øivind Storflor i større grad en avsluttende spiss, men også den som gjenopptar regi når et angrep har kommet litt av seg. Men tidvis stadig også assist-utførende som i den følsomt velavveide pasningen til Martins andre goal.

Så brente Marvin Ogunjimi mange sjanser. Flere enn tidligere. Men nettopp det betyr at Marvin kommer seg til de sjansene. Da nærmer han seg også det å opparbeide god nok tid over ballen til at avslutningene settes i mål istedenfor å brennes. Utover det var jo Marvin intenst spillaktiv fra sin spillplass. Ser lovende ut.

Høyinteressant viste dermed David Nielsen & trenerstab at Davids spillemåte for Godset kan iverksettes på litt ulik vis. Nå samtidig både mer sjanseskapende og med forbedret iboende defensiv sammenheng. Tidligere har vi sett spillemåten iverksatt med mer ballbesittelse, noe som meget vel er aktuelt å tilstrebe andre ganger. (Og i en mer særegen variant borte mot Steua Bucharest.)

_________________
Aka Indie – med varig tapt supporterverdighet for all nåtid og fortid ved som ”Nobody” å ha unnsagt klubbens handlingsvalg som nøytral tilskuer ett år, men, privilegert, nyfødt som partisk tilskuer. Ansiennitet fra 11.11.05.


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 1 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
cron

Topp

GodsetUnionen © 2006-20 | Webpublisering og webdesign i Drammen